Recept: Övriga

Pannkakor utan ägg

2014-01-07 12:04 #0 av: Fredr

Jag får ofta höra att pannkakor måste innehålla ägg. Stämmer inte! De här smöriga laktovegetariska pannkakorna är oemotståndligt sega i konsistensen och överträffar enligt de flesta som jag bjudit dem på det mesta i pannkaksväg.

3 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1/2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

drygt 1 msk smält smör

drygt 1 msk socker

4-5 dl mjölk

smör till stekning


Blanda de torra ingredienserna för sig. Jobba med vispen och se till att du får en jämn smet. Låt den stå och vila minst en timme, gärna mer innan du börjar steka.


Anmäl
2014-01-07 23:58 #1 av: kelfwing

Bara för informationens skull: Pannkakor behöver inte innehålla smör eller mjölk heller.  Går att göra goda pannkakor på vatten, mjöl och olja. Kanske var det socker och bakpulver i också, det kommer jag inte ihåg.  Men jag kom ihåg att jag lyckades i en avlägsen och fattig tid

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Anmäl
2014-01-08 09:48 #2 av: balkongodlare

Klart man inte behöver ägg i pannkakor! Vill man göra dem lite proteinrikare kan man tillsätta tex mixade kikärter, mandelmjöl, sojamjöl, quinoamjöl eller annat proteinrikt mjöl. Blir andelen vetemjöl för låg kan det bli knepigt att vända pannkakorna men gör man plättar är det inga problem alls. 

Man kan också göra pannkakor med surdeg, riktigt gott blir det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.