Presentationer

Ny här - Hej svejs

2014-02-20 19:06 #0 av: Cochon

Hej hej! =)

Är ny här på vegg i fokus och ganska nybliven halvvegetarian. Har länge haft stora problem med kött, konsistensen är hemsk och i värsta fall hulkar man sig. Min avsmak för kött har även medfört att jag inte har fått i mig tillräckligt med proteiner då jag  knappt äter köttet som serveras. 

Jag är endast halvvegetarian för att jag inte fixar konsistensen av kött, främst, men även smaken är bidragande lite. Jag tycker därför att sådant som t.ex köttfärs och falukorv är okej då det inte har konsistensen av kött. Dock vill jag ha köttet i någon form av gryta, så det märks så lite som möjligt. Min logik är som den är, haha. ^^ Där av är jag bara halvvegetarian (lutar mest åt det vegetariska hållet).
Men hoppas man är välkommen här i alla fall. :P =)

Hur som helst tänkte jag kolla in här i hopp om lite inspiration och lärdom kring det vegetariska köket. Tycker att vegg mat är riktigt gott och älskar bönor och linser, som jag föredrar framför kött.

/Cochon

Anmäl
2014-02-20 19:19 #1 av: [Moa-]

Nja, definitionsmässigt bör du nog inte kalla dig något med vegetarian då det urvattnar begreppet och blir väldigt missvisande. De som vanligen kallas sig halvvegetarian/demi/semi-vegetarian är de som äter fisk och/eller kyckling, men ej rött kött ("korrekta" termer för detta är pescetarian, pollotarian). Du är helt enkelt blandkostare som väljer bort visst kött.

Däremot är du välkommen till sajten (vilket säkert sajtvärd snart hälsar mer korrekt). =P Att vilja lära sig med och äta mer vegetariskt är sunt och mer än välkommet, kanske byter du successivt ut allt kött mot vegetariska alternativ. =)

Anmäl
2014-02-20 23:37 #2 av: Cochon

#1 Tack så mycket. =) Aha, jag som trodde jag var lite fyndig med halvveggen, men men! Haha, då är jag lite utböling här inne, men ack så förtjust i er mat. ;) ;) =)

Anmäl
2014-02-21 08:41 #3 av: [Moa-]

Som sagt, alla är välkomna till sajten och alla kan vi äta vegetariskt i större eller mindre utsträckning. =) Dock kul att du hittat mat du gillar, det finns många recept och tips på sajten. Alla äter i dock vegetariskt på olika sätt och med olika kosthållning precis så som blandkostare, så svårt att se det helt homogent, något du säkert kommer att upptäcka när du skummar trådarna på sajten. =)

Anmäl
2014-02-24 20:56 #4 av: MalinFrosch

Välkommen hit!
Kul att du gillar vegetariskt, vad du än kallar dig ;)
Hoppas du hittar inspiration här!

Anmäl
2014-03-01 13:03 #5 av: MrsGoldfire

Alltid en början! Jag började likadant.Skrattar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.