Recept: Varmrätter

Tofutips!?

2014-02-24 20:42 #0 av: MalinFrosch

Jag fick den här tofun av en vän. Den är som marinerad i någon tomat/paprika/örter-marinad, lite italiensk sådär.
Jag är inte så bra på att använda tofu, använder det vanligen endast i wok men det känns inte som den här skulle passa i wok... Så jag undrar om ni har tips på vad jag ska hitta på med denna?? Tacksam för förslag då jag inte får någon inspiration alls. 

Anmäl
2014-02-24 20:44 #1 av: Jullanhugo

Fuu, gillar inte tofu sådär men man kan väl ha det i lasagne och tacos :)

Anmäl
2014-02-24 20:52 #2 av: MalinFrosch

Hur funkar det med tofu i lasagne? Istället för ost eller hur tänker du?

Anmäl
2014-02-24 21:17 #3 av: Jullanhugo

Venne redit, hittade ett recept på vegansk lasagne där det skulle vara tofu. Har aldrig testat det själv. men om det funkar att använda det istället för ost så värkar det ju bra!

Anmäl
2014-02-25 11:31 #4 av: MalinFrosch

Okej...

Någon annan som har något tips på vad jag kan använda den smaksatta tofun till? :)

Anmäl
2014-02-25 14:03 #5 av: tlover

den där ser u att vara god som smörgåspålägg (det är i princip bara i sushi och som smörgåspålägg jag använder tofu och den där ser ut att passa i den senare kategorin)

Kanske skulle den funka att bara steka också

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2014-02-27 13:06 #6 av: MalinFrosch

Tack för tipset tlover.

Anmäl
2014-02-27 15:11 #7 av: decembercelsius

Den är JÄTTE god att ha i en sallad.

Medarbetare på Vegetariskt Ifokus


Anmäl
2014-02-28 14:03 #8 av: Fialialej

Jag har använt den där tunt skivad på macka eller i sallad. Tycker inte den passar varm och den har något smulig konsistens har jag för mig så funkar inte i mat direkt heller, men som tillbehör.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.