Livsstil

Hur tar jag steget till att bli vegeterian?

2014-06-22 19:26 #0 av: grugnina

Hej,

Jag har under några års tid varit vegeterian, eller snarare försökt att vara det. Det längsta som jag klarade var ca. en månad. Jag gillar livsstilen men man blir så begränsad så jag undrar om någon har några tips på hur man tar steget att bli vegeterian på bästa sätt, och hur man håller livsstilen :)

Hur gjorde du?

Anmäl
2014-06-22 19:31 #1 av: tlover

Jag åt mycket vegetariskt redan innan jag blev ovo-vegetarian (har vuxit upp så då vegetariskt är billigt) så för mig var det inte ett så stort steg, jag hade en övergångsperiod då jag inte köpte hem animaliskt men åt upp det jag hade i skåp, kyl m.m och sen blev jag ovo-veg helt enkelt.

Vad är det som är begränsningarna? Vet vi exakt var det blir jobbigt är det ju lättare att hjälpa.


 

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-06-22 19:34 #2 av: grugnina

Här hemma äts det mycket kött och man blir bjuden på animaliska produkter överallt och det anses otrevligt att inte äta det som bjuds. Så fort jag så att säga äter något protein från djur blir jag fast i det.  Ledsen

Anmäl
2014-06-22 19:45 #3 av: tlover

#2 har du möjlighet att ta med egen "proteindel" då du blir bjuden? Min mans familj är en riktigt "kött är gött" familj så jag har med mig Quorn el liknande som jag steker (el liknande) och äter till potatisen som dom ändå äter.

Vill du bli lakto-ovo-veg, ovo-veg, lakto-veg eller helvegetarian?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-06-28 22:14 #4 av: Fridaosx

Att inte äta det man bjuds på tycker inte jag inte är "en bra anledning". Jag menar, folk måste faktiskt acceptera DITT val. Det finns folk överallt som inte äter det eller det av allt från religösa, etiska, sjukdoms eller rent dietiska skäl, så att du inte skulle ha samma rätt som alla andra är ju fel. 

Är det hos/med speciella personer som du känner dig (mer eller mindre - som jag tolkar det) tvingad att äta kött? Kanske kan du prata med dessa personer om att du inte vill äta allt som bjuds :)?  Speciellt folk du är med/hos ofta. kanske kan du ta med egen mat om de är motsträviga till att köpa till dig. 

Jag tror att det handlar mycket om att bestämma sig. Sedan kan anledningen till varför du vill äta vegetariskt* vara bra att undersöka. Är det etiska, religösa, miljö eller hälso-skäl? 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.