Annons:
Etikettrecept-övriga
Läst 10375 ggr
Maja
11/11/14, 7:48 AM

Broccolistam

Vad gör ni med broccolistammarna?

Vet att man kan koka dem precis som med resten av broccolin, men de som jag har är oftast lite "träiga" och inte så jättekul. Kan man göra någonting annat?

Annons:
[rumelle]
11/11/14, 8:35 AM
#1

Jag brukar göra en soppa. Koka dem i tillräckligt med vatten för att precis täcka dem, och med en buljongtärning. Mixa till en slät soppa. Går att blanda i en klick creme fraiche eller vegetarisk motsvarighet om man vill. Superenkelt och gott! :)

Annars kan man hyvla tunna skivor och blanda i en sallad.

n00bArtWork
11/11/14, 3:35 PM
#2

Skala dem lite så blir de inte lika träiga :)

Sarah
11/17/14, 9:17 PM
#3
kattöga
11/18/14, 3:39 PM
#4

Är stammarna tjocka och hårda så skär jag bort en bit i nedre delen, d v s jag skär bort den träigaste biten.. Sen brukar jag skiva dom i ganska tjocka slantar och koka med resten av broccolin. Jag tycker nästan att stammarna är godast. 

Hyvlad broccoli är också gott, både rå och kokt.

Låter gott att både mixa till soppa och göra juice av dem!

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Maja
11/18/14, 3:52 PM
#5

Tack alla för tipsen! 😃

Tant Grön
11/21/14, 7:49 PM
#6

Om man skär bort den nedersta centimetern och skalar den, så är den mjäll och fin inuti.

Annons:
Knasper
11/27/14, 5:04 AM
#7

I ett avsnitt av Masterchef-the professionals använde de stammen till att göra broccoli-ketchup.

Upp till toppen
Annons: