Allmänt

Funderar på att bli vegetarian.

2014-11-14 19:18 #0 av: Mysan_

Alltså, jag funderar på att bli vegetarian. Eller åtminstone äta mindre kött och mer grönsaker och annat vegetariskt. Det kanske låter egoistiskt, men jag har lite svårt att bestämma mig då det finns rätter med kött jag älskar, men jag vill ju tänka på djuren... Jag kan i alla fall sluta äta gris, för jag tycker inte ens om griskött. Men är det okej att äta kött någon gång i veckan även om man är vegetarian?


Anmäl
2014-11-14 19:23 #1 av: Stallmima

Om man äter kött då och då så är du inte vegetarian. Kolla runt på vegetariska recept så hittar du massor med goda maträtter. Du kan även byta ut köttet i det du gillar mot quorn eller liknande vegetariska produkter

Anmäl
2014-11-14 22:09 #2 av: WiresInABox

Du behöver inte kalla din mat-livsstil för någonting. Du kan säkert hitta en balans mellan att äta det du tycker är gott och att äta det samvetet tillåter. Jag tycker alla initiativ att minska på köttet är bra, man behöver inte ha ett namn på det! Jag tycker att en vegetarisk kost med kött en gång i veckan låter som ett bra initiativ, tycker inte du kan kalla dig vegetarian men som sagt behöver man inte kalla sig någonting. Kör på bara :D

Anmäl
2014-11-16 22:23 #3 av: Blanksteg

Jag var vegetarian för ett tag sedan, men slutade sedan. Men har velat bli veg igen, och kände lite som att jag bara ville kunna kalla mig vegetarian. Men nu har jag kommit över det och äter bara kött när jag är bortbjuden. Kan dock äta fisk någon gång hemma, men annars så äter jag helvegetariskt hemma. Innan jag blev veg så tyckte jag jättemycket om kött, men efter att jag varit veg ett tag så blev kött mindre gott. Numera tycker jag inte om det alls.

Eftersom jag äter kött när jag är bortbjuden och fisk lite då och då (2 ggr i månaden) hemma så anser jag inte att jag är vegetarian. Jag är bara en person som huvudsakligen äter vegetariskt.

Titlar är inte viktiga :) 

Sedan så kan du ju åtminstone köpa kravmärkt, ekologiskt osv. Och så kan man ju kanske tänka att man åtminstone kan äta viltkött, då de djuren fått leva i frihet, till skillnad från grisar och kor osv.

Anmäl
2014-11-17 11:53 #4 av: tlover

Du kan vara blandkostare men ändå knappt äta kött Glad

Min man tex äter kött 1-2 gånger/månaden. Han äter vegetariskt för att det är gott och för att han inte gillar industraliseringen inom köttindustrin.

Innan jag blev vegetarian så åt jag också mindre och mindre kött.

Som #2 säger så behöver du inte kalla din matstil något och bara för att man är blandkostare så finns det ju inget som säger att man inte kan fråga efter vegetarisk mat på tex restauranger el så.

Läs massor i månadens tema inne på te fokus
Vad vill du läsa om inne på te ifokus?
Du har väl inte missat Tea savvity, teälskarnas engelska sajt

Anmäl
2014-11-17 21:16 #5 av: Sarah

Om du vill ha stämpeln vegetarian så kan du såklart inte äta kött, men att minska till kött en gång i veckan är väldigt bra ändå :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.