Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Djurnyheter Aktuella evenemang

Presentationer Recept: Varmrätter Recept: Frukost Recept: Drycker och mixer Recept: Efterrätter och snacks Recept: Röror Recept: Sallader och kalla rätter Recept: Soppor Recept: Såser Recept: Övriga Matprat Hälsa Näringslära Livsstil Träning Hjälp ett djur direkt Organisationer Allmänt Djuretiska frågor Ekonomiska frågor Miljöfrågor Politiska frågor Resursfrågor Tips och Läsvärt. "Off Topic" Dagens mat Om sajten Djurnyheter
Aktuella evenemang

Vegetarisk matlagningsgrupp/studiecirkel

2014-11-21 00:37 #0 av: asalj

Hej! Ser att det gjorts försök här förut med vegetarisk studiecirkel. Jag har också kommit på den idén, eller att starta en matlagninsgrupp där man kanske turas om att bjuda varandra på mat alt laga mat ihop hemma hos varandra. Fast man kan kanske börja hos ett studieförbund förstås. :) Jag tycker det verkar vara ett väldigt kul sätt att lära sig mer, få inspiration och träffa nya människor.  Någon som är intresserad? Jag bor i Stockholm.

Anmäl
2014-11-21 00:44 #1 av: n00bArtWork

Kul, bor dock så trångt att jag inte ens har köksbord :)

Anmäl
2014-11-21 23:36 #2 av: asalj

Oj då. Var äter du själv då? :) Jag tänker att det kanske går att låna lokaler från något studieförbund. Hittills verkar jag ha skrapat ihop tre intresserade iaf, vilket är det som krävs för att starta cirkel.

Anmäl
2014-11-22 20:58 #3 av: n00bArtWork

#2 Det lät ju spännande en samlingsplats så man kom utanför hemmet, träffade folk och få inspiration :)

Just nu sitter vi i soffan och äter vid teve bordet eller framför datorn, vi har säng, soffa, bord och två skrivbord med datorer i samma rum och köket är mer en vrå.

Anmäl
2014-11-25 12:46 #4 av: asalj

Hm lokallånande går sådär än så länge. Får kanske bli hemma hos någon ändå. Men du (ni?) är intresserad av att vara med? Återkommer...

Anmäl
2014-11-25 17:48 #5 av: n00bArtWork

Ja jag är intresserad, dock lite dålig fantasi inom veggo världen så behöver kicka igång och se fler rätter än de jag alternerar själv :)

Anmäl
2014-12-29 19:03 #6 av: penke

.. nu är jag lantis, här har vi en annan lokal, och lokalkännedom..

samlar jag ihop lagom antal kompisar / o intresserade, startar tex.
studieförbindet vuxenskolan en kurs, de har koll på ev. lärare o vilket kök som kan användas
även det blev krångligare för några år sedan, efter en "hygienskandal"
(djurätar-kurs?)

ett annat tips är, sjunde dags-adventisterna, .. de är vegetariska
 jag har gått några kurser hos dem, UTAN jag är med i deras församling.
Då satt vi elever och tittade på när lärarna lagade till maten, men vi kunde hela tiden stoppa upp o fråga.. om/när det var ngt oklart
efter kurs delen, åt/smakade vi allt vi lärt..
 några andra hade lagat till maten i ..köket bakom Lipar


   penke

Anmäl
2014-12-30 11:09 #7 av: n00bArtWork

#6 Hmmm intressant, dags att googla lite, men med tanke på att medborgarskolan har veggo kurser m.m så borde det ju finnas intresse för andra studieförbund, tack för tips!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.