Livsstil

Vad äter ni?

2015-02-06 23:30 #0 av: Whippetgerbilen

Hej! Jag är vegetarian och vet inte riktigt vad jag ska äta liksom, vad äter ni? Jag är inte så förtjust i bönor, ska prova linser, gillar sallad och liknande. Brukar även äta sojaprodukter. Men räcker det? Känner mig ofta hungrig, så skulle vilja ha tips om hur jag ska äta bra!

Anmäl
2015-02-06 23:42 #1 av: Vaargen

Hej :) äter du ägg och mejeriprodukter? vad har du med i din vegetariska kost? finns ju flera sätt att äta vegetariskt på. Om jag får svar på det ska jag försöka ge lite tips 

Anmäl
2015-02-07 23:53 #2 av: IngaTrnqvist

Jag äter allt! Som inte innehåller animalier. Svårt att säga såhär på rak arm, men biffar av olika slag, grytor, och en del substitutprodukter. 

Vegania.net är en otroligt bra sida med hundratals recept och även annat nyttig fakta. Sidan innehåller bara helt vegetariska (veganska) recept.  :)

Anmäl
2015-02-10 16:30 #3 av: Lustgas

Linser/bönor/kikärtor till lunch/middag (oftast), havregrynsgröt med frukt/bär och frön/nötter till frukost och till mellanmål en smoothie med frukt/nötter/bär/frön/spenat/havremjölk (olika kombinationer för varje gång), vegansk mugcake nötter och frukt som det är eller helt enkelt havregrynsgröt igen. Nötter och frön är en bra proteinkälla att ha även i huvudrätter :)

Anmäl
2015-02-14 17:09 #4 av: [WiresInABox]

Om du inte gillar att äta bönor som de är så testa att göra biffar av dem! Det är jättegott. Det finns så många typer av bönor och liknande, jag har testat mig fram och vissa är ju godare än andra. Jag äter mest kikärtor, kidneybönor och svarta bönor, jag köper torra som jag lägger i blöt, det är billigare & godare. Äter bönbiffar/falafel, böngrytor, bönröror, bönsallader... jag är tokig i bönor! Ska inte tvinga dig att gilla något men kan inte låta bli att lyfta fram bönor ändå! Äter även mycket paprika, broccoli, spenat, kål, zucchini, rotfrukter, bulgur & couscous, svamp, hembakat bröd, havregrynsgröt. Jag äter aldrig "vego-kött", mest för att jag tycker det är för dyrt och jag har upptäckt att jag inte saknar det så mycket heller, föredrar en kost som jag lagar själv från grunden. Men är man rikare än jag så är det ett bra tips!

Anmäl
2015-02-15 20:02 #5 av: mrsmrs

ojojoj... vad äter jag inte liksom? känns det som haha. finns hur mkt som helst!!

falafel, lasagne, tofu, rökt  tofu, pajer, piroger, avocado, bönor, morotsbiffar, linsgrytor, currygrytor med kokosmjölk, sallader, tzai, quorn,...

Anmäl
2015-02-17 13:10 #6 av: Sarah

Man kan lära sig gilla det mesta :) Många säger sig ha svårt för baljväxter, men efter lie om och men så lär man sig att älska dem. 

Anmäl
2015-02-26 17:38 #7 av: Zamioculcas

Mycket soppor och grytor, gratänger och ugnsrostade grönsaker (så slipper man massa extra disk också.. ;))
Mättande sallader (sås baserad på mosad avocado eller tahini och citron gör det hela lite mer mättande) med till exempel matvete, rostade kikärter eller tacokryddade (hemgjord mix, så slipper jag lustiga tillsatser och socker) mosade svarta bönor till det gröna, och gärna rotfrukter.
Kål! Blomkål, broccoli, vitkål, grönkål etc etc. Bra mättnad där.
Biffar, bollar och puckar av olika slag. Falafel (testa att göra på gula ärtor, vettja!), bönbiffar osv.
...och jag älskar bönor och linser. Har svårt att INTE slänga i en tetra kikärter eller bönor eller en näve linser när jag lagar mat. ;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.