Annons:
Etikettmatprat
Läst 1575 ggr
tlover
2015-02-24 22:09

Vad använder du för att få biffarna att hålla ihop

Hej

När ni gör bön/lins/ärtbiffar/bollar vad är favoriten för att få dom att hålla ihop?

l'm back

Annons:
tlover
2015-02-24 22:11
#1

Min favorit är havregryn. Maizena/potatismjöl gör biffarna för gummiaktiga, jag tål inte vetemjöl, ägg får som inte att hålla ihop bra nog tycker jag och fakegrädde har jag i princip aldrig hemma.

l'm back

VildaVittra
2015-02-24 22:11
#2

Absolut ingenting, det behövs inte om man mixar bönorna råa och fryser smeten i den formen man vill ha biffarna.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

tlover
2015-02-24 22:13
#3

#2 Jag är för feg för råa bönor (har redan lätt för att få ont i magen) men det hade jag tänkt ha som alternativ också och glömde det 😕

l'm back

Sehvrin
2015-02-24 22:16
#4

Jag brukar använda maizena, men har oftast ägg i smeten också. Havregryn har jag hittills bara använt i ett recept av linsbiffar, så inte riktigt tänkt på att de håller ihop dem, men det kanske är värt att testa lite mer. Jag tål inte gluten, så de flesta mjöl av spannmål går bort.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Namiko
2015-02-24 22:19
#5

Jag använder majsstärkelse, det behövs inte mycket så jag tycker inte att det påverkar konsistensen mycket alls. Till vissa biffar med grönsaker använder jag även bovetemjöl ifall smeten är väldigt blöt.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

[Sabina]
2015-02-24 22:19
#6

Jag använder inte någnting heller. Jag gillar att de är lite grovmixade men finmixar ungefär hälften och blandar, då fungerar det finmixade som bindemedel till hela smeten.
Jag brukar göra linsbiffar på röda linser ( 😍)

Annons:
Grace2009
2015-02-26 11:06
#7

Hur fungerar det när vi inte blandar i något? Jag har försökt (med kidneybönor) och det blir bara smulor i stekpannan, helt bedrövligt 😕 Så nu tar jag en msk potatismjöl till 1dl okokta bönor (kokar dock bönorna innan jag mosar och blandar).

tlover
2015-02-26 11:08
#8

#7 För mig blir det snarare en lös smet, men då har jag ofta fler saker än bara bönor i tex morötter el lök. Då blir det ju mer vattnigt.

l'm back

Grace2009
2015-02-26 11:19
#9

#8 Jaha, jag brukar blanda i stekt lök, grönsaksbuljong (1/4 tärning) och vitlök, så inte så blöta saker jag har i.

tlover
2015-02-26 11:30
#10

#9 Jag brukar ha i rå lök (mixad) så det är väl där skillnaden ligger (eller så har jag helt enkelt mer lök i).

l'm back

[Sabina]
2015-02-26 12:06
#11

Jag har i lite kryddor och finhackad lök, sen friterar jag dom nästan, dvs har hög värme och rapsolja att steka i. Då blir ytan som en frasig skorpa som håller ihop biffen. De är inte så tjocka heller, max 0,5-1 cm

Lustgas
2015-03-07 15:57
#12

Förutom potatismjöl så har jag provat att ha mixade solrosfrön i också. Kan tänka mig att det gör en del för sammanhållningen det med (utöver att det smakar extra gott).

Molliza
2015-03-10 19:44
#13

Jag gillar också att ha i havregryn, gärna fiberhavregryn :)

Annons:
Upp till toppen
Annons: