Matprat

Vad äter ni för vegetarisk mat idag?

2015-05-02 13:49 #0 av: InkaAthilea

Det är alltid kul med lite inspiration till matlagning. Så, vad äter ni idag?

Här lagas det moussaka  ;)

Anmäl
2015-05-02 15:33 #1 av: tanteva

Här blir det pommes, vegeschnitzel, kall bea och mozzarellatomater som jag kör i ugnen tsm med pommes fritsen

Anmäl
2015-05-02 16:56 #2 av: enrödgroda

Quorn nuggets med pommes.

Glömde bort att planera middag idag, whoops...

Anmäl
2015-05-02 17:47 #3 av: InkaAthilea

Båda lät gott! :)

Mozarella och tomater i ugn måste jag prova nån dag snart... det lät hur gott som helst :)

Anmäl
2015-05-02 21:23 #4 av: tlover

till lunch blev det broccoli i sås till rostade solrosfrön och ris. Till middag blev det surkål och linsgryta till potatis.

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2015-05-03 00:38 #5 av: enrödgroda

#3 Det var faktiskt förvånansvärt gott. Frysmat stekt i för mycket olja är kanske inte bra för kroppen men det är bra för själen ibland Oskyldig

Anmäl
2015-05-03 01:01 #6 av: tanteva

Om någon ska testa att göra mozzarellatomater så gör dem inte på samma plåt som nånting annat . Osten flöt ut massor och dränkte pommes fritesen. Gjorde ju inte mig och maken så mycket och som tur var blev det ett hörn "oskadad" pommes till sonen.

Skiva tomaten och mozzarellan och lägg i lager. Tjejen som inspirerade mig på IG hade pesto och färsk basilika emellan också, men jag struntade i set eftersom vi skulle ha bea till.

Anmäl
2015-05-03 15:32 #7 av: Saga85

Idag blir det tzay med ris, svarta bönor och broccoli.

Anmäl
2015-05-03 20:18 #8 av: Lavine

Färdiga jordnötsbiffar, till det blomkålsmos och edamamebönor. Och aioli.

Anmäl
2015-05-09 16:27 #9 av: elvatolv

Idag ska jag göra eggplant parmigiana för första gången. det är lite mikkelimang men supergott! Åt det i usa för många år sedan. Kanske tar jag tzayspett till.

Blomkålsmos lät gott! :)

Anmäl
2015-05-09 16:32 #10 av: tlover

Till middag blir det hemmagjord ovo-veg sushi.

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2015-05-11 22:27 #11 av: Lavine

Egen pizza med champinjoner, oliver och färsk tomat. Och Astrid och apornas vanliga vegoost. Fast det blev utan ost. Nu vet jag att den sorten INTE passar (mig) på pizza. :-p Jag vet att det finns en variant som ska passa att värma, den fanns inte när jag handlade. Kanske är jag beredd att testa den om någon månad... Jag hade alltså inte någon höjdarupplevelse av osten. ;-)

Men det visade sig att pizza var gott även utan ost. Strödde över rucola och hade en dressing till.

Anmäl
2015-05-13 14:17 #12 av: Hildgrim

Idag firar jag att jag slutar på jobbet och planerar att köpa en vegansk pizza. :) 

Anmäl
2015-05-13 14:33 #13 av: Lustgas

I min matlåda fanns en linsgryta gjort av huvudsakligen gröna linser, krossade tomater och spenat tillsammans med lite solrosfrön. Till middag ska jag prova att göra vita bönbollar inlindade i wraps (efter sambons begäran).

Anmäl
2015-05-14 16:08 #14 av: IngaTrnqvist

#11 fick du originalet att smälta? För mig blir den bara plastig x) fast "perfekt pizza" är ännu värre, fastnar i gommen som klister..

Idag åt jag stuvade makaroner och korv. Husmanskost (y)

Anmäl
2015-05-14 17:26 #15 av: Tant Grön

Håller på med en indisk böngryta. Det doftar ljuvligt i köket. Till den blir det bröd och en sallad.

Anmäl
2015-05-14 22:21 #16 av: Lavine

#14 Smälta, nja, jag trodde ju det lite kaxigt, "nog smälter den till slut". >D Men hur ska jag säga, kanterna böjde sig, det var väl allt, haha. Plastig var en bra beskrivning, även på smaken... (fast kall tycker jag den är jättegod)

Jaså, om Perfekt pizza. Ja, det kommer nog ändå ta ett tag innan jag är redo att testa den....

Anmäl
2015-05-14 22:25 #17 av: tlover

#16 Jag gör egen "smältbar ost" det är jättegod, jag minns inte om den smakar som ost däremot.

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2015-05-15 11:00 #18 av: Lustgas

#17 Hur gör du den smältbara osten? Med vilka ingredienser? :)

Själv har jag ännu bara hunnit äta frukost, som bestod av bröd med jordnötssmör och marmelad samt en med hemmagjord cashewost (som dock inte blev jättelyckad).

Anmäl
2015-05-15 11:11 #19 av: tlover

#18 Man kokar den av främst kokosmjölk, B-jäst och redning. Det blir som en sås på ett vis men smakar lite mer ostaktigt än vanlig vitsås. Är du intresserad så ska jag gräva fram receptet.

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2015-05-15 16:01 #20 av: Lustgas

#19 Om du har tid och lust så vore jag glad! Letar nämligen efter något för att övertyga min sambo om att det går att äta vegansk ost också, men ännu inte hittat något acceptabelt substitut. :)

Anmäl
2015-05-15 21:10 #21 av: Lavine

Gjorde kokosfärssås enligt ett recept från vegan.ifokus, fast på 200 g kokos (det blir stor mängd ändå, gör nog på ännu mindre nästa gång) och la till lite grejer som jag tycker är goda. Åt i wrap. Förvånansvärt gott! Blir lite asiatisk touch med kokos och vitlök ihop.

http://vegan.ifokus.se/discussions/4fd3757888f4727da10005ea-lchf-kokosfarsas?4d712475b9cb462141046872-1-forelasningar-videos-audios

Anmäl
2015-05-16 15:47 #22 av: Saga85

Igår överraskade jag pojken med att göra vegansk risotto med färsk svamp, spenat, tomat och riven A&A-ost med örter.
Idag blev det en falafelrulle och nu står pojken i köketköket och kokar pasta.

Anmäl
2015-05-16 18:08 #23 av: InkaAthilea

#22 Det där lät ju fantastiskt gott med risotton...

Anmäl
2015-05-16 18:09 #24 av: tlover

Middag: ungsstekt potatis och kantarellgryta

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2015-05-16 18:16 #25 av: IngaTrnqvist

Linssoppa.

Anmäl
2015-05-17 13:03 #26 av: Saga85

#23 Det var det. Idag har det bara blivit gröt och en jordnötsmacka.

Anmäl
2015-05-19 11:00 #27 av: Lustgas

Till frukost blev det i alla fall chokladgröt med jordnötssmör. Kändes riktigt festligt! Och någon gång idag vill jag tillaga något med fänkål, mest för att jag blev så lycklig över att det fanns svensk att tillgå hos frukthandlaren så jag var tvungen att köpa. :D Vet dock inte vad. Mamma brukar ha det i fisksoppa, men det är ju uteslutet för mig numera.

Anmäl
2015-05-23 19:12 #28 av: Saga85

Sushi till lunch och thaigryta till middag

Anmäl
2015-05-23 19:15 #29 av: InkaAthilea

Idag blev det en salladsrulle med fårost och fefferoni m.m

Anmäl
2015-05-25 20:56 #30 av: Lavine

Tofufärssås och spaghetti (squash-, eftersom jag inte äter vete).

Anmäl
2015-05-25 21:01 #31 av: Lustgas

Fänkålssoppa med timjan och rosmarin. Väldigt gott Skrattar

Anmäl
2015-05-25 21:13 #32 av: Tant Grön

Vegetarisk kålpudding med potatis, brunsås och lingon.

Anmäl
2015-05-28 13:51 #33 av: enrödgroda

Lunch blev yoghurt och banan och till middag ska det bli bbq tofugryta med ris och grön paprika :)

Anmäl
2015-05-28 14:31 #34 av: Lustgas

Lunch bestod av veganska (mindre lyckade) quinoamuffins med soltorkade tomater och basilika samt "romsås" gjort av bland annat tångkaviar och havregurt, samt sallad och gurka till det. 

Anmäl
2015-05-28 19:16 #35 av: Lavine

Internationella burgaredagen, så jag stekte helt enkelt en Hälsans Kök-burgare!

Anmäl
2015-05-31 18:38 #36 av: Lustgas

Firade mamma på den vegetariska restaurangen/caféet Hängmattan idag, där jag beställde en vegansk couscous-sallad med falafel, en fruktansvärd god hummus och någon ajvar-liknande sås. Ett av de bästa falafel(och hummus-)-ställena jag känner till Skrattar

Anmäl
2015-05-31 22:03 #37 av: Tant Grön

Bönsoppa med mycket paprika, lök och chili, Astrid och apornas korv och gott hembakat bröd.

Anmäl
2015-06-01 10:04 #38 av: Rorvers

Har tvåårsdag med min pojkvän idag och han har gått med på att bara äta vegetariskt. Tror det blir: marinerad och ugnsbakade champinjoner, hasselbackspotatis, mozzarellasallad, paprikor i Ugnen som sedan fylls med guacamole, grillade paprikor, rödlök, gräslök, majs. Sedan efterrätt på det om vi orkar 😄

Anmäl
2015-06-04 21:37 #39 av: Näring

Frukost: Grön smoothie på egenplockade blad, banan o apelsin.

Lunch; Sallad av vitkål, gul paprika, tomat och lök + en banan efteråt.

Middag: Linser o bönpasta kokt tillsammans med broccoli, blomkål och lök.

Anmäl
2015-06-04 23:02 #40 av: Lustgas

Åt röda linsbiffar med timjan och mejram, tillsammans med stekt vitkål. Fattiga riddare (utan ägg och med hemmagjord mandel-/sesammjölk) med kanel till efterrätt. Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.