Allmänt

Vegetarisk mat i butiken

2015-05-03 01:22 #0 av: tanteva

Hur är det i butiken/butikerna där ni handlar? Upplever det som att det är som en skattjakt att hitta veg mat. Det finns en avdelning i frysen och så grönsaksavdelningen förstås. Men sen finns sakerna över allt. Vid asiatisk mat finns vissa konserver sen är det grönsaks- och bönkonserver på ett annat ställe. Vid glutenhyllan har de Oatly och Go greens drycker, i laktosfrikylen ligger tofun, torra bönor och linser etc är på ett annat ställe. Astrid & apornas olika pålägg ligger vid vanligt pålägg och vid färdiga köttbullar och andra charkvaror finns det vissa färska veg varor. Tartex står vid olja och kalla såser. Sen finns ju annat som vegetarisk tortellini som ligger vid pastan osv osv.

Jag har en kompis som jobbar på vår ICA och hon berättade nu att de skulle sluta sälja ICAS egna sojabullar. Hon vet att jag älskar dem så hon tipsade för att jag skulle köpa hem. Hon berättade att hon inte sett någon annan än jag som hade köpt dem. Då sa jag (snäll som jag är) att det är deras eget fel. De hade lagt dem mellan korv/bacon/köttbullar och köttdisken och är det nånstans vegetarianer inte tittar efter mat så är det väl 10 cm från köttbitar? Berättade om alla ställen där de har veg mat. Det märktes att de inte tänkt på saken. Hon skulle ta upp det, vi får väl se. Jag beskrev i alla fall min dröm om att det skulle finnas ett hörn i butiken med en frys, en kyl och en vanlig hylla - allt veg på ett ställe. Men det är ju likadant på andra butiker har jag märkt.

Berätta - är det lika rörigt överallt?

Anmäl
2015-05-03 01:55 #1 av: Kille77a

***
Redigerat av sajtvärd

Anmäl
2015-05-03 20:28 #2 av: Lavine

Tycker att det blir bättre och bättre ändå. Fast det är olika på olika affärer. På min närmaste är det tydligt utmärkt Vegetariskt i frysdisken. Men sojayoghurten står bredvid den laktosfria grädden. Nu har jag vant mig och tänker inte på vad de står bredvid, jag vet ju vad jag letar. Men tofun får jag leta som en fåne varje gång! (I och för sig oftast för att den inte finns.)

Såg en annan butik som hade tydligt avdelat: Laktosfritt och Mjölkfritt. Handlar ju om allergier inte minst, väldigt bra.

Jag förstår att butikerna får det lite stökigt när de ska in med vegetariska varor, och laktosfria, och glutenfria, etc. Hur mycket ska de skylta? Ser kunderna skyltarna? Att leta vegetariskt smörgåspålägg bland andra tycker jag är ganska förväntat. Men jag håller med om att sojabullar bredvid köttbullar borgar för att sojabullarna försvinner. Svårt!

Anmäl
2015-05-17 17:55 #3 av: pernillaoscarsson

Här hemma så så är det riktigt kasst. Det finns ingen logik i det hela. T.ex. Vårrullar, som jag inte ens visste fanns som vegetariska, de låg mitt bland allt köttet. Som du säger, vem kollar där? Det var av en ren slump jag såg att de fanns.

Förstår inte heller hur svårt det kan vara att ha en kyl och en frys och sedan en hylla där allt vegetarisk separeras från det animaliska. Hade varit mycket enklare att handla.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.