Livsstil

Vegetariskt + LCHF

2015-06-26 13:45 #0 av: Nymphadora

Jag äter LCHF sedan flera år tillbaka och mår toppen utan mjöl och liknande i mitt liv. Jag äter kött, absolut inte varje dag, men ändå, och har på senare tid fått svårare att rättfärdiga köttätandet för mig själv och vill nu testa att sluta äta kött, fläsk och kyckling. Men fortsätta äta ägg, ost, mejeriprodukter och fisk.

Så jag undrar om det finns några andra vego-LCHF:are/pescetarian-LCHF:are här? Och om ni har några tips?

Anmäl
2015-06-28 19:46 #1 av: Lustgas

Följer själv inte den dieten, men annars tänker jag att mycket frön och nötter borde passa in i den kosthållningen? Typ sesamfrön, som är rika på såväl fett som protein, men fattigt på kolhydrater? :) Är ju ett finfint substitut för diverse köttpålägg på mackor till exempel! :)

Anmäl
2015-06-29 00:08 #2 av: jossan...

#1 mackor & lchf :p finns säkert bröd som funkar men man kanske undviker så mycket som möjligt

Anmäl
2015-06-29 09:51 #3 av: Nymphadora

Frön och nötter äter jag i mängder. :) Bakar fröknäcke när jag behöver äta "bröd" och så. Jag tänkte mer för att ersätta köttdelen av vissa måltider. Givetvis kan en ju äta ost, svamp, tofu, avokado och sånt. :)

Anmäl
2015-06-29 19:32 #4 av: Näring

Linser och bönor går också bra att ersätta kött med, även om man äter lågkolhydratkost.
Det mesta av kolhydraterna på näringsdeklarationen är nämligen fiber, endast ca en tredjedel är stärkelse. M.a.o. är det ungefär 15-20g kolhydrater/100g linser och bönor. Och den mängden är inte tillräckligt för att aktivera fettinlagringen (som aktiveras vid ungefär 150g kolhydrater/dag).

Annars ät mitt tips att äta vår naturliga föda, dvs gröna blad o grönsaker, frukt och Frön med stort F dvs linser, bönor, nötter o frön. Man mår toppen, är hur pigg som helst, går inte upp i vikt, och man  rasar i vikt om man är överviktig.

Anmäl
2015-07-01 14:55 #5 av: Nymphadora

#4 Jag får bli bättre på bönor och linser helt enkelt. Är inte galet förtjust i smaken, men får lära mig. Tack! ;) Har varit köttfri i 1.5 vecka nu och mår toppen.

Anmäl
2015-07-14 11:56 #6 av: Artlink

Jättebra! Jag är tvärsom vegetarian sedan några år tillbaka och började med LCHF vid nyår ( har gjort det för ca 5-6 år sedan med viktnedgång 20kg på 6 mån och ville köra det igen) denna gång utan stoppdatum och med fokus på att må bra. jag vill köra på LCHF livet ut typ, eftersom jag mår ruskigt bra av att leva utan kolhydrater.

Jag tänker precis som dig fisk och ägg, mjölk, ost osv håller jag kvar. I alla fall ett tag till. 

Mitt proteinintag baseras på sojaprotein i korvar, quornfärs (svamp har lågt GI), lax i mängder, kokta, ägg, stekta ägg, scrambleäggs, omeletter med räkor eller svamp. I övrigt äter jag en hel del Halloumi, mozzarella, grönsaker, frön och nötter. Jag gör chilie con carne på quornfärs, kikärtor, steviaketchup, ajvar, vitkök, sambalolek. korvstroganoff på gräddfil, lök, steviaketchup och sojakorvar. Grillar paprika, aubergine, zucchini, svamp.

Hummus, tzatziki, guacamole, ren creme fraiche, gräddfil med gräslök osv piffar upp maten rejält. 

Frukost blir det oftast lättfil med banan eller (nu på sommaren) jordgubbar. Plus ett stort glas citronvatten. 

 Det har nog blivit väl mycket frukt och bär nu under sommaren men det har jag tillåtit. Tappade ändå 20kg på 6 månader och tappar fortfarande. Fast nu ligger inte fokus på att tappa vikt denna gång utan på att må bra. Jag kombinerar rätt kost med yoga och mår oförskämt bra!

Jag vill tillägga att jag är 46 år och har aldrig kunnat stå på händer i hela mitt liv men det kan jag nu, trots bråkig rygg och mycket stela/korta baksida lår och höftböjare. Just därför är yoga kanon! Skämtar

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.