Annons:
Etikettmatprat
Läst 2331 ggr
Cazzos
7/17/15, 10:41 AM

Recept med savoykål

Hej! Jag "råkade" köpa ett helt huvud savoykål för ca 1-1,5 vecka sen och de yttre bladen börjar bli gula. Jag tänkte kolla om någon har tips på maträtter jag kan göra med kålen (förutom wok som jag tänkte pröva sen http://www.recept.nu/recept_nu/huvudratt/gronsaker/wokade_gronsaker_med_tofu_och_nudlar/) eller om jag kan förvara den liite längre på nåt sätt innan den ruttnar helt. Har inte råd just nu att köpa nya ingredienser :)


Annons:
tanteva
7/18/15, 10:53 AM
#1

I går stekte jag först halloumi som jag tärnat, tog ur pannan och la åt sidan. Sen stekte jag strimlad kål (vanlig vitkål men det funkar ju lika bra med savoykål), hackad gul lök, strimlad purjolök och strimlad zucchini. När det fått lite färg slog jag på ca 1/2 dl vatten och en skvätt grönsaksfond och så lät jag det koka tills vattnet kokat bort och grönsakerna dragit åt sig fondsmaken. Kryddade med vitlökspeppar och rörde ner den stekta halloumin och lät allt bli genomvarmt. Serverade med kokt ris, soja och cashewnötter.

Cats are like potato chips - you can't have only one!

Upp till toppen
Annons: