Matprat

Tofu - tips?

2015-10-06 09:33 #0 av: tanteva

Den 1/10 firade vi 1 år som vegetarianer. Lite fusk för vi började med att utesluta rött kött då, men det var iaf då vi tog steget mot att trappa ner. Numera har vi slutat med annat kött plus att jag även slutat med fisk o skaldjur (ngt min man äter ibland). Nu är vi lakto-ovo-vegetarianer.

Hur som helst - tofu!? Jag köpte det en gång (Kung Markattas marinerade) men vi blev inte imponerade. Smaklöst och tråkigt. Utgår ifrån att jag inte tillagade den rätt. Skam den som ger sig, nu har jag köpt en Blue Dragon Extra Firm Silken Style och tänkte ge det en ny chans.

Alla tips mottages tacksamt. Favoritrecept? Ngt att tänka på vid tillagning? Ä
Bästa tofun?

Tack på förhand!

Anmäl
2015-10-06 09:37 #1 av: tlover

Marinerad tofu är bäst el smaksatt på något sätt som tex terökt tofu

Själv föredrar jag däremot bönor som de är eller tofu som "mjukost" Förutom vid jul då är tofusk*nka och terökt tofu et måste.

Anmäl
2015-10-06 09:48 #2 av: tlover

Om du undrar hur man gör "mjukost" förresten så mosar du tofu eller om du gör egen (det gör jag) så pressar du inte tofun utan bara låter den rinna av.

Sedan rör du bara ner önskad smak, favoriter här hemma är vitpeppar och citron, vitlök, vitlök och örter, chili (rör ner garam masala) etc. Passar på kex eller på vanligt bröd.

Anmäl
2015-10-06 13:30 #3 av: Sarah

Lägg i egen marinad. I af jag ogillar den färdigmarinerade.

Anmäl
2015-11-23 15:45 #4 av: VästkustFia

En av mina favoriter är rökt tofu med mandel och sesam av märket Taifun. Den är fast och bra i konsistensen och passar till mycket. Finns även smaksatt med tomat men den har jag inte prövat än.

Anmäl
2015-11-23 20:29 #5 av: vendelay

Jag brukar köpa naturell och krydda själv. Tycker de blir godast om de steks ordentligt, så att de inte har någon "ost-konsistens". Brukar mest ha dem i gryta. Exempelvis steka tofu i tikka masala och göra en sås på havregrädde, tomat, vitlök och masala/curry. Gillade inte tofu heller förut, men det var för att jag stekte dem för lite och kryddade för dåligt Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.