"sill röra" veganskt/vegetariskt alternativ
Hej! Nu är det snart jul och då tänkte jag dela med mig av mitt favorit julrecept!
Min egen "sill" röra. OBS! Du behöver en gammal syltburk eller något lufttätt!
++++++++++++++++++++++++++
"matjes sill":
1 aubergine
3 dl vitvins vinäger
1 dl vatten
Kryddpeppar
Salt
Socker
Svartpeppar
Svartpepparkorn
1 lagerblad
++++++++++++++++++++++++++
Resten av röran:
2 små kokta potatisar
1 knyppe dill
1 dl vegansk cremé fraiche (jag använde Oatly)
Salt peppar
++++++++++++++++++++++++++
Gör såhär:
Skala och tärna auberginen i små tärnings stora bitar.
Kombinera vinäger och vatten med kryddpeppar, salt, socker och peppar.
Smaka av och fortsätt krydda tills du får den smak du vill ha. Enligt mig så ska det smaka som matjessill.
Lägg i auberginen och ett lager blad i en glasburk med lock eller en plast behållare.
Häll i din "sill vätska"och några svartpepparkorn och låt stå i kylen medans du kokar och tärnar potatis.
Efter du har tärnat potatisen så kan du ta ut din "sill" från kylen.
Lägg så mycket du vill av "sillen" (bara bitarna inte vätskan!) och potatisen i en skål och ha i vegansk cremé fraiche och hackad dill.
Salta och peppra efter smak och om u vill så kan du hälla i liiiite av vätskan i röran för att få mer smak!
Servera på kavring eller med något annat!
Det här ser gött ut 👍