Recept: Frukost

Frukost tips

2016-02-01 21:49 #0 av: Falafffel

Heej! Jag älskar frukost och gillar att variera. Men ofta tycker jag det är svårt att komma på något, är någon som har tips på en god frukost som tar 5-15 minuter att göra?

Har själv ett litet tips:
Om man lägger sojastrimlor (från Veggi tror jag) på blöt på kvällen så kan man steka dom på morgonen. Jag brukar steka dom med salt, oregano och lite andra kryddor i smör. Sedan brukar jag sätta i lite skivad svamp och ett ägg. Det är gott att äta som det är men funkar riktigt bra att slänga på en macka med tartex också :)

Anmäl
2016-02-02 20:41 #1 av: Vovisch nr2

Testa Oatlys Påmackan, som en vegansk cream cheese, helt klart värd att testa! Glad

-Hälsning Jossan, medarbetare på bichon ifokus-

Anmäl
2016-02-02 21:35 #2 av: [klarabastin]

Säger som #1 Kär

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2016-02-03 18:16 #3 av: Lustgas

Havregrynsgröt med massa frukt, bär, nötter, frön, jordnötssmör och/eller tahini is da shit Kär

Anmäl
2016-02-06 14:18 #4 av: Sisselie

Min favoritfrukost, som jag äter nästan varje dag: En smoothie gjord på 4-5 bananer, 4-5 dadlar och diverse gröna bladgrönsaker (mest olika sorters sallad) och selleri. Jag brukar göra juice på det gröna, eftersom jag är känslig för fibrer, annars kan man bara mixa det också. Jag står mig fram till lunchen på det här. Jag brukar mixa dadlarna med hälften av bananerna och en del av juicen, så det blir en lagom konsistens. Sen skivar jag resten av bananerna ovanpå, och dricker resten av juicen. Att göra juicen tar en stund, men om man bara mixar allting går det snabbt.

Anmäl
2016-02-13 21:53 #5 av: vendelay

Jag gillar rostat bröd med Carlshamns margarin och pålägg från Astrid och Aporna, typ pepperöni eller sk*nka. Annars älskar jag fruktsallader. Baked oatmeal är gott, detta recept brukar jag använda med äppelmos och utan stevia, russin och toppingen. Ingredienserna går dessutom att blanda kvällen före och bara slänga in i ugnen när du vaknar! Soygurt med färska bär/frukt eller några goda flingor. Vanlig havregrynsgröt kan ju funka ibland - med mycket sylt eller äppelmos, sojamjölk (sötare än havremjölk) och frukt. Eller rostat bröd med jordnötssmör och blåbärssylt, det är mums! 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.