Matprat

Göra egen glass

2016-05-28 11:43 #0 av: Tant Grön

Är det någon som gör egen glass? På den här sidan finns bland annat en bok som heter "Glass åt alla". Funderar på att köpa den. Någon som har den och tycker att recepten är bra? http://shop.djurensratt.se/

Anmäl
2016-06-04 21:59 #1 av: Maleficum

Jag gör mycket egen glass dock inte helt vegetarisk men utan ägg. Använder kondenserad mjölk och grädde och smak. Nu gillar inte jag kokos men har funderat på att testa byta ut kondenserade mjölken mot kokos (har fler i släkten som älskar kokosglass) och är väl möjligt man kan byta ut grädden mot något vegetariskt vet dok inte hur konsistensen blir om man nu inte använder glassmaskin, risken är väl den blir isig utan all fet grädde?

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2016-06-04 23:03 #2 av: Sarah

#1 blir den ordentligt blandad och du har socker så slå den inte bli för isig :)

Anmäl
2016-08-18 11:36 #3 av: kigon

Jag gör bananglass ofta (den med bara frusna bananer mixade) vilket jag tycker är mums =) men jag älskar banan...

Hade varit roligt att prova göra "riktig" glass!

/ Kigon, medarbetare på djurpyssel ifokus.

Anmäl
2016-08-21 12:32 #4 av: Carmarino

De flesta veganska glassrecept verkar vara baserade på avocado, banan eller cashewnötter, men det funkar att använda t.ex. iMats eller Carlshamns "grädde" istället. Gjorde en gång vaniljglass till min bror, som är mjölkproteinallergiker, och den smakade helt OK. Tog ett vanligt glassrecept och bytte bara ut grädden. Här är lite inspiration och recept:
http://vegoglass.blogspot.se/ (det står "grädde" och "mjölk" i recepten, men bilderna visar "Luftig visp" och havredryck)
http://www.vegania.net/recept/glass.html

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.