Annons:
Etikettmatprat
Läst 3242 ggr
schullis
9/24/17, 10:06 PM

Vegitarisk färs

hej, vill börja äta mer vegetariska mat. 

Nu när skogen är full med svamp undrar jag om någon kan hjälpa mig med hur man gör egen "färs" .  Vill göra biffar, köttfärssås mm. 

hoppas på svar, hittar ingenstans när jag googlar

Annons:
tlover
9/24/17, 11:00 PM
#1

Fårticka har traditionellt använts som köttutdrygare. Du förväller och maler det.

Det binder inte bra till biffar så det passar bättre till tex "köttfärs".

l'm back

schullis
9/28/17, 9:07 PM
#2

tack, 

va ska man ha om man gör biffar? Om man vill göra det själv.

hud.fokus
10/5/17, 1:41 PM
#3

Vet att svarta bönor ska vara bra till burgare/biffar!

tlover
10/5/17, 1:47 PM
#4

#2 Biffar kan du göra av allt möjligt, bönor, ärter, linser, hirs, okara, rotsaker, grönsaker osv osv. Eller kombinera två eller fler av dom.

Exakt vad det är bestämmer bindemedlet, det är lite det som gör att jag inte vet hur man ska kunna göra svampfärs vegetariskt, Med ägg och havregryn skulle det nog gå men det är ju inte så vegetariskt.

Men skulle du blanda svampfärsen med tex mosade bönor i minst 50/50 (dock gärna mer bönor) så skulle det nog gå däremot

l'm back

Upp till toppen
Annons: