Livsstil

Vegetarian utan grönsaker

2018-03-29 18:12 #0 av: KanSjälv

Hej
Ja, rubriken låter nog konstig, men jag har alltid känt att jag borde vara vegetarian eftersom jag värnar om alla djur ( slår inte ens ihjäl flugor) så det rimmar ju dåligt med att äta kött, men tyvärr tycker jag inte om grönsaker. Jag har verkligen försökt lära mig äta men får endast i mig lite sallads grönsaker, lök och lite bönor. Så frågan är kan man hitta ett sätt att vara vegetarian men äta mestadels frukt istället för grönsaker? Jag vill så gärna hitta ett sätt att äta som stämmer överens med mina ideal och värderingar.

Anmäl
2018-03-29 18:17 #1 av: -Aida-

Kolla upp Frukterian om du är intresserad av en sådan livsstil, finns youtube videos om de också, folk som enbart lever på olika typer av frukter, dock är de jätte viktigt att man förstår livsstilen och den mängden frukt man ska få i sig dagligen.
Om du inte gillar grönsaker råa som dom är så kanske du gillar dom tillagade. Jag är fruktansvärt kräsen med grönsaker, rotsaker osv, men tycker de är gott tillagat.

Anmäl
2018-03-29 18:26 #2 av: [HoneyTorbjörn]

Finns ju färdiga maträtter som är goda som exempel tofu med pommes mums

Anmäl
2018-04-03 23:28 #3 av: 134643

Nu äter jag visserligen en del grönsaker, men jag är snål och avskyr att slänga mat så det blir inte så mycket som jag kanske hade velat. Hitta de grönsaker du tycker om, och ät dem. Det finns massa substitut för kött, så du kan i princip äta precis likadant som du gör idag fast utan att äta djur. Med andra ord, är det inga problem idag är det nog inga problem som vegetarian heller! Det kan dock vara en bra idé att ta tillskott med b12 i alla fall Glad

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2018-04-15 12:11 #4 av: sp0ngeb0b

Nu älskar jag grönsaker men jag tror säkert att det går superbra att vara vegetarian ändå. Om du inte blir för äcklad av det kan du kanske gömma grönsaker i olika rätter som t.ex. slätmixad soppa, biffar/bollar, smoothie osv. Annars försök hitta något du gillar i alla fall och håll dig mest till halvfabrikat och köttsubstitut, rotfrukter och frukt. Ta multivitamintabletter om du känner att det blir för dåligt - men försök äta så varierat som du kan ändå. Och du vänjer dig säkert och börjar gilla fler saker efterhand Glad

Anmäl
2018-05-10 12:17 #5 av: Stallmima

Här kan du kika runt om något passar din smak  https://www.zeta.nu/recept/vegetarisk/

Anmäl
2018-05-29 10:18 #6 av: satsuke

Eller så kan du göra som min bror som bara åt makaroner och korv tills han var 20 år och kom på att han ville bli vegan. Han blev vegan enbart för djurens skull, han avskydde grönsaker och  ny "konstig" mat. Men i och med att han bestämt sig för att äta veganmat för djurens skull så blev han motiverad att testa allt möjligt som han avstått från dittills. 

Nu 10 år senare äter han fortfarande inte exakt alla grönsaker, men många...om man bara har tillräcklig motivation så klarar man det man vill. Skrattar

Anmäl
2018-05-29 17:17 #7 av: Stallmima

#6  Härlig brorsa du har, toppen   Tummen upp

Anmäl
2018-05-30 18:02 #8 av: Sarah

Frukt och bönor kommer man långt på :) men, övning ger färdighet och man lär sig tycka om my mat on man bara testar tillräckligt mycket.

Anmäl
2018-06-15 01:40 #9 av: Underbarn

Min bror har varit vegetarian hela livet (20 år) och gillar inte heller grönsaker mer än kidneybönor, lök, salsa, majs, gurka typ. Mycket mackor, pasta och enkla rätter, enchiladas och halvfabrikat från hälsans kök/Quorn/anamma ... Mixade grönsaker då? Vet att mamma ofta laga grönsakssoppa och den åt han om den var mixad till en krämig soppa :)

Anmäl
2018-06-15 01:43 #10 av: Underbarn

Tillägger att det inte är sämre eller ohälsosamt att äta tex pasta köttfärssås med sojafärs eller korvstroganoff på sojakorv än att äta med nötfärs eller vanlig korv. Det mesta går att äta lika som du gör idag men byta ut proteinet till veg alternativen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.