Annons:
Etikettmatprat
Läst 859 ggr
Tant Grön
2019-02-04 08:35

Sveriges äldsta vegetariska kokbok

Sveriges första vegetariska kokbok kom ut 1913. Tänk att det fanns vegetarianer på den tiden. https://www.land.se/mat-dryck/kolla-recepten-i-sveriges-aldsta-vegetariska-kokbok/

Annons:
Tant Grön
2019-02-04 08:43
#1

I artikeln finns tre recept om någon vill prova. Inget som lockar mig i alla fall.

Lavine
2019-02-07 08:26
#2

Det var kul att läsa. Blev väldigt nyfiken på korv gjord på bruna bönor, jag hittade ett paket torkade bruna bönor i mitt skafferi häromdagen och tänkte VAD ska jag göra med dem. Men jag kan nog leta upp ett sojabönrecept och byta ut dem.

Tant Grön
2019-02-07 08:36
#3

#2 Du kan väl berätta om du gör den, hur det smakar. 🙂

Lavine
2019-02-07 11:46
#4

Har faktiskt letat recept en stund, bara på bönor överlag, men det var svårt att hitta. Kanske försöker använda ett bönbiffrecept och bara forma dem annorlunda. Ska lägga bönorna i blöt i natt och se vad jag får till av dem.

Lavine
2019-02-08 09:39
#5

(Jag upptäckte just att jag glömde lägga bönorna i blöt. 😟 Eftersom blötläggningstiden är angiven till 12 timmar är det ingen idé att göra det över dagen heller, det tar för lång tid, så projektet skjuts på till annan ledig dag.)

Tant Grön
2019-02-08 10:18
#6

Har aldrig gjort egen korv. Undrar vad man använder som skinn?

Annons:
Lavine
2019-02-08 11:56
#7

#6 Det är det som är mitt problem just nu, jag har läst ett recept på korv men minns inte hur de "skinnade" den! Och minns naturligtvis heller inte var jag kom över receptet. Läste ett recept på denna sida, men där skulle man mer forma i korvform. Det receptet innehåller även ägg och det tänkte jag undvika.

Upp till toppen
Annons: