Allmänt

Nässelsoppa av pulver?

2019-02-15 11:09 #0 av: Jossan1982

Hej

Jag hade tänkt att göra nässelsoppa av nässelpulver men hur mycket pulver ska man ha i soppan? Alla recept jag kollar på använder t.ex. 2 liter nässlor, men hur mycket är det i pulver form?

Anmäl
2019-02-15 12:21 #1 av: Maria

Kan det verkligen bli gott med soppa på nässelpulver?

Färsk nässelsoppa är ju ljuvligt men hoppas någon annan vet bättre än jag.

/Maria

 

Anmäl
2019-02-15 12:27 #2 av: Tant Grön

Undrar också om det blir gott. Brukar torka nässlor, men har aldrig provat att ha bara torkade nässlor i soppa. Brukar smula ner i andra soppor.

Anmäl
2019-02-15 12:32 #3 av: Maria

#2 Så brukar jag också använda det. 

Förr när jag bakade bröd så hade jag ibland i det i degen.

/Maria

 

Anmäl
2019-02-15 12:50 #4 av: Tant Grön

#3 Brukar också ha det i bröd. Grova platta brödkakor med torkade nässlor är väldigt gott. Lipar
#0 Du kan väl prova dig fram och bara göra en portion? Och berätta här hur det blev.

Anmäl
2019-02-15 17:01 #5 av: Jossan1982

#4 har du något recept på dom platta brödkakorna? :)

Jag har försökt ha det i smoothies & Juice men det smaka extremt äckligt så tänkte att det smaka bättre i soppa, älskar nässelsoppa men det kanske inte blir samma sak på pulver..

Jo fast jag har ingen aning om hur mycket jag ska använda, men kan kanske testa ändå och återkomma om resultatet :)

Anmäl
2019-02-15 17:10 #6 av: Maria

Jag tror du kommer bli grymt besviken om du älskar nässelsoppa och jämföra det med pulver som mer är som en krydda i det tillståndet.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.