Matprat

Vad laga med rött vin - vegetariskt?

2020-01-10 10:55 #0 av: Tant Grön

Blev lite vin kvar sen nyår och jag frös ner i 1 dl portioner. Söker nu vegetariska recept där jag kan använda det. Det är endast rött vin.

Anmäl
2020-01-10 11:20 #1 av: Sindri

Grönsakssoppa. 

Annars kan du testa att göra vinäger på det.

Anmäl
2020-01-10 11:44 #2 av: Tant Grön

#1 Har aldrig gjort vinäger, är det svårt?

Anmäl
2020-01-10 12:54 #3 av: Sindri

Har en liten vit på gång, men tycker det går dåligt. Jag tog en vinägermamma från en flaska vit balsamvinäger, en slemmig sak som låg i botten på flaskan. Det skall gå att göra så, annars kan man köpa en vinägermamma. Sen skall det bara vara att mata den. Kanske inte med allt rödvin på en gång.

Använder du grädde och smör är ju annars goda såser något som rött vin  passar i.

Anmäl
2020-01-10 16:17 #4 av: Tant Grön

#3 Tycker det finns många vegetariska rätter där vitt vin passar, men det är svårare med rött.
Skulle nog inte våga ta något slemmigt som ligger på botten av flaskan. SkrattarFår nog använda vinet till maträtter istället.
Gjorde en Marockansk gryta där det skulle vara rött vin i. Har någon ett recept på någon annan god gryta så tar jag tacksamt emot det.

Anmäl
2020-01-10 17:56 #5 av: Sindri

Nej, inte botten på vinflaskan, botten på en vinägerflaska. Det är en vinägermamma. Den förökar sig lite som kefir gör.

Anmäl
2020-01-10 18:48 #6 av: Tant Grön

Jo, jag förstod att du menade vinägerflaskan. Har hört talas om vinägermamma men inte att den var slemmig. Gillar inte heller vinäger så mycket, men det är intressant att läsa om hur du gör.

Anmäl