Midsommar
Så var det dags för nästa kötthögtid. Har någon tips på vad man kan göra för mat på midsommar istället för de vanliga kötträtterna?
Salish; vart är köttet på midsommar?
Grilla vad du själv önskar, så gör vi alltid. =) Istället för köttbullarna till barnen till lunch om man äter sådan så ta valfri vegetarisk köttbulle?
Själv skall jag som varit vegetarian i drygt 10 år köpa kött till 14 personer, lider mer med dem än mig i år… =P
Klassisk vegetariskt ersättning för sill är inlagd aubergine ofta benämnt auberginesill. Googlar du på det hittar du en massa goda recept på det. I vår artikel "nybörjarens kokbok"här på forumet finns det också goda recept. Det går även att. Göra "sill" på tofu eller portabello. Dessa recept finns också i artikeln. Om du vill grilla och undrar vad du kan grilla, gå in på veganifokus och läs artikeln "på grillen".
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Jag har gjort auberginesill och tofuröra ala skagen idag.
Auberginesill, jag brukar skiva auberginer med en potatisskalare och lägga skivorna på tork i ugnen ett tag så de får lite yta. Blandar ihop rapsolja, havregrädde, vanlig senap, dijonsenap, lite ättika, salt, peppar och dill, allt efter smak. 2 auberginer blir ca 5 dl sill.
"skagen"röra- mosad tofu, havregrädde, örtsalt, dill och algrom, kokar upp snabbt och sen är det klart :)
Sen blir det lite grillat till det. Funderar på att göra ngn soyghurtröra att ha till bröd oxå, men får se om det orkas med.
Apropå svampsill, i höstas gjorde jag sill på fjällig taggsvamp, spännande smak och riktigt gott om man håller sig till de lite mindre som inte hunnit bli mer beska.