Recept: Övriga

Glutenfri och vegetarisk lyxmiddag

2014-03-24 15:28 #0 av: nadilda

Vi ska hämta vår kusin på flygplatsen på fredag och sedan så ska hon bo hos oss över natten. Hon har varit på jorden-runt-resa i åtta månader och vi har saknat henne en massa så vi vill bjuda henne på en riktigt lyxig middag med både för-,huvud- och efterrätt. Problemet är att vi har lite svårt att komma på några riktiga goda vegetariska och glutenfria rätter till henne så jag tänkte undra om ni kanske har några bra tips?

Vi har frågat henne vad hon var sugen på och det enda som hon verkligen ville var "ordentlig hemmagjord mat" så där fick vi inte direkt några tips Lipar

Anmäl
2014-03-24 15:34 #1 av: tlover

Fröbollar är väldigt gott, Jag gjorde det till svärmors 50 års fest då jag hade ansvar för veggo maten.

Till förrätt gjorde jag däremot stekt bröd med tomater, kronärtskocka och ruccula + kryddor (brödet var stekt i olivolja)och det är ju inte så glutenfritt om inte du byter det mot glutenfritt bröd.

Till fröbollarna serverade jag linssallad och så hade svärmor ris/potatis till resten som veggosarna också kunde äta.

Kanske det ger inspiration i alla fall, fröbollarna och linssalladen är i alla fall naturligt glutenfri utan specialsaker.

och tomatsås är ju alltid gott till fröbollar i alla fall enligt min man Skämtar

Flyttstängt i butiken

Glöm inte att följa mig på facebook och instagram!

Anmäl
2014-03-24 15:56 #2 av: VildaVittra

När man varit borta så länge från Sverige, så längtar man efter svensk mat. Så vad är "svenskt" i er familj? Är det potatisgratäng? Kåldolmar? Pannkakor (går ju att göra crepes)?

Sedan skruvar man till det med extra lyxiga tillbehör.


Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-03-24 15:59 #3 av: nadilda

Tack så mycket båda två! Glad

Får sätta mig ner och fundera, vi vill ju att det ska bli en lite speciell middag. Skrattar

Anmäl
2014-03-26 07:43 #4 av: nadilda

Okey, det blir en rödvinsrisotto med qournfileér och fetaost till huvudrätt och chokladfondant med hallon till efterrätt. Förrätt är inte helt bestämt än så där tar jag gärna i mot tips Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.