Veganska chokladmuffins
Här kommer ett recept på lätt- och snabblagade, jättegoda veganska chokladmuffins!
Veganska chokladmuffins (ganska många)
400 g mjölkfritt margarin
5 dl socker
2-3 dl kakao
en nypa salt (ger bättre smak i grejer med kakao i)
2 msk vaniljsocker/vanillinsocker
4 dl vetemjöl
4 dl soja- eller havremjölk
hackade nötter (vilka du vill/sådana du gillar)
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält margarinet.
Hacka nötter.
Rör ihop de torra ingredienserna (inkl. nötter) i en bunke.
Häll i margarinet och sojamjölken. Vispa ihop till en smet.
Klicka i smeten i muffins/bullformar.
Lägg dem på en plåt i mitten av ugnen och grädda ca 10-15 min.
Jag håller med! :) Det var min kära sambo som lärde mig det bara för några dagar sedan… :)
(Y) Jag tycker Ewa Blixmans cupkakes är hur goda som hälst. Utan ägg, men mjölk i. Jätte lätta att göra. Recept finns på http://blixman.blogg.se/category/cupcakes.html.blogg.se
Låter mumsigt :)
Kan behöva dra ner lite på Sattvas muffins med tanke på att de kostar 22 kr styck..
Jaså, nu lärde jag mig nåt nytt, salt ger mer smak åt kakao! Det måste jag försöka komma ihåg nästa gång jag bakar nåt med kakao i!
Om man vill ha banan i ska man ta bort mjölken eller bara lägga till bananen?