Annons:
Etikettallmänt
Läst 18541 ggr
[TrevorS]
2009-08-31, 12:14

Texturerat Sojaprotein och Sojagranulat

Sojabönan innehåller ca 39% protein och 17% fett och är en ärtväxt som odlats över 5000 år.

Sojaprotein även kallat Texturerat Sojaprotein är avfettat och innehåller fullvärdigt protein, miniraler, fibrer och innehåller inget kolesterol. Den finns i flera former både i pulverform som är vanligt att kroppsbyggare använder men även i bitar, som bitar, färs, strimlor och liknande. Fördelen är att de är helt smaklösa och tar bara upp smaken som kryddorna ger.

Sojagranulat är torkade sojabönor som är hackade vilket gör att de får en annan konsistens som kan vara lite mer knaprig eller som flera har förklarat den att ha konsistens som rivna morötter. Om man kokar den förlänge blir den mjukare men tyvärr blir det mos av den, fördelen är att den är billigare än sojaprotein i färsfarm.

100_5576.JPG
Här har vi sojagranulat som ni ser är den oftast väldigt smått krossat. Sojagranulat får bland bland annat som en restprodukt av tofuproduktionen, men även genom att man hackar och torkar sojabönor. Den är torr och ska bevaras torrt även öppnad förpackning. Man kokar den tillsammans med grönsaksbuljong och sojasås om man vill ha lite färg på den sedan häller manbort vattnet och steker den tillsammans med kryddor. Det är mer tuggmotstånd och konsistensen är väldigt likt morot.

100_5578.JPG
Här ser vi texturerat sojaprotein i färsform Den är mer matlig och trevligare konsistens, man kokar upp den tillsammans med grönsaksbuljong och sojasås (om man vill ha färg på den, man kan även ha i sojasås när man steker den sedan). Sedan häller man av och pressar ur vattnet och så steker man den tillsammans med kryddor.

100_5583.JPG
Här har vi stekt sojafärs tillsammans med majs och kryddor utan sojasås. Det vanligaste man använder sojaprotein i är tacos men även andra färsrätter. Ska man göra soppor är det bäst att använda sojagranulat.

ShowUserFile.jpg
Här har vi sojaprotein som har man har kokat och sedan lagt i marinad och grillat.

Annons:
Upp till toppen
Annons: