Etikettrecept-varmrätter
Läst 12533 ggr
HannaM
2010-11-25, 15:50

Sojaböns-svamp-nötlimpa

Experimenterade lite igår och det slutade rätt bra om jag får säga det själv=) Alltså blir ni utsatta för receptet. Det är någon form av "istället-för-köttfärslimpa", perfekt med lingonsylt och mos och god sås.

För att tillverka denna delikatess behöver du:

Ca 10 små champinjoner

1 klyfta vitlök

3 dl sojabönor

3 ägg

1 1/2 dl cashewnötter

1/2 dl sojamjöl

2 tsk soja

1 1/2 tsk kantarellfond

Svartpeppar

Salt

Börja med att borsta och skiva svampen. Hacka vitlöken och stek sedan champinjonerna tillsammans med vitlöken.

Under tiden svampen ligger och gottar sig i stekpannan mixar du igop äggen med sojabörnorna. Hacka cashewnötterna halvfint. Lägg den vitlöksfrästa svampen och nötterna i sojabönsmixen. Häll sojamjölet, sojan, fonden och kryddorna och blanda alltsammans väl.

Olja in en avlång sockerkaksform och häll i smeten. Grädde i nedre delan av ugnen på 175 grader i ca 50 min.

HannaM
2010-11-26, 10:18
#1

Jo, såsen var en lite sötaktig löksås så jag tror att stekt lök är underbart gott till!

[Moa-]
2010-11-27, 12:54
#2

Ser otroligt gott ut =) Och som du säger stekt lök passar nog perfekt till!

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

[TrevorS]
2010-12-02, 23:09
#3

Det ser riktigt gott ut, jag har gjort liknande recept, bland annat veggofärslimpa. Den är värd att testa. Skrattande

HerrDevlin
2010-12-09, 21:16
#4

Gjorde denna förra helgen, blev kanon! =) Hade dock lite jordnötter och hasselnötter i också för jag hade inte tillräckligt med cashew hemma, men det blir gott när man får tugga lite extra!

HannaM
2010-12-09, 21:21
#5

#4 Bra att veta att dom nötterna också fungerar=)

[TrevorS]
2010-12-09, 21:24
#6

Funderar på om man kan göra burgare av dessa också, vore trevligt med köttiga burgare. (glad smiley, menyraden här är lite seg)

HerrDevlin
2010-12-09, 21:24
#7

#5 Personligen är jag ett stort fan av hasselnötter och har i det så fort jag får en chans, så jag är lite partisk :P

Edit: Just, Maizena hade jag istället för sojamjöl också. Funkade bra det med =)

HannaM
2010-12-09, 21:27
#8

#7 Men det är jag också=) Så det blir nog bra.

#6 Tja jag tror att smeten är lite lös för burgare men man kan ju plocka bort ett ägg (eller ja du sm vegan använder ju inte det) eller öka sojamjölet så man får bra konsisens. Eller tillsätta ströbröd e..er tja, det går ju att lösa=p

Jeanette123
2011-01-19, 11:56
#9

Tack för receptet. Den blev jättegod!

storost
2011-05-17, 16:45
#11

Låter jätte gott. Det ska jag prova.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Upp till toppen