Dagens middag 2
Dags för en ny tråd. Fyll på med middagsmaten. Plus i kanten för bilder!
Jag har varit ute i restaurang med en kompis. Hade grekisk bulgurpyttipanna.
Vänliga hälsningar Stephan
Ingen aning om vad jag ska äta idag, resten av familjen ska ha fisk.
Igår åt jag i alla fall falafel och massa grönsaker.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Igår blev det broccoli, paprika, kålrabbi och ost.
Vänliga hälsningar Stephan
Nässelsoppa med ägg från grannen och en kokt potatis i :)
Kvällsgröt, havre..
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
igår åt jag Pizza *** super gott!
Jag hade röd och gul paprika och pumpernickel till det.
Vänliga hälsningar Stephan
#6 vi lägger inte upp mat med djur i här på sajten :) jag har därför tagit bort det.
sallad på egenodlade grönsaker, zucchini, rödbetor och morötter, linsgroddar till det.
åh… jag behöver någ en trädgård för odling av grönsaker.
Jag hade köpebröd med manchego och två bananer.
Vänliga hälsningar Stephan
Nektarinsallad med färska bondbönor, vaxbönor, sockerärtor, salladssorter och kryddor och oliver. Jättegott!
hemmagjorda potatis och brockoli biffar med salad till typ :P
buljong med lite nudlar
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#14 mums!!
Japp! Hur gott som helst, och mättande!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Här blir det vin- och örtmarinerad tofu, med oliver. ris och grönsallad till.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Vegansk shepards pie. Hur gott som helst!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Dagens middag: blandade rester bestående av broccolimoussaka, kokt ris och kokt färsk svensk majskolv
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
micrad brieost, gul paprika och ett tunnbröd till.
Vänliga hälsningar Stephan
Sallad på oliver, kronärtskocka, canilinibönor, avokado, tomater, röd lök. Algrom och majschips till
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Din sallad ser och låter ju väldigt mumsigt ut, Anterrabae
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Japp det var den, ruggigt mättande också!
Idag valde treåriga dottern, hör och häpna - sallad till middag.. Så detta är dagens:
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Anterrabe: Din treårigas dotter sval ser ju ännu godare.
Min middag idag köpepizza (oetkers: mozzarella och spenat) är väldans tråkig i jämförse. Men efter att ha vinkat av maken orkade jag inte stå och laga mat idag. Hade ju redan stått och lagat middag till honom innan han åkte…men då var inte jag hungrig…
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Alltså, salladen i inlagg #21 åt jag igår kväll. och den i #23 åt vi, både hon och jag i dag. (hon hade dessutom räkor till) Men visst var det smarrigt!
Till kvällsmat idag blev det dillstuvade potatisar och morötter med jordnöts- och morotsbiffar.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Stekt polenta fylld med soltorkade tomater, oregano och vitlök. Jordnötsbiff och blandsallad till.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
En god sallad med tomat, en dressing på fransksenap, olivolja, örtsalt och en liten skvätt citron, lite stekta champinjoner med vitlök och sedan potatis sallad Till det en god juice och naanbröd
Efter maten blev de en kopp hemma gjort chai te med sojamjölk
I want to be like the patronsaint of reality.
Pad Thai, hemmagjord veganvariant!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Här blev det en micrad brieost med hemmabakad bröd.
Vänliga hälsningar Stephan
Här blir det vegetarisk ärtsoppa.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Här blev det gul och röd paprika, mozzarella ost och dinkelsurdegsbröd.
Vänliga hälsningar Stephan
Idag blev det pasta med sojafärs med salsa, en klick keso och lite pesto.
(sojafärsen blandade jag med salsa, pesto och salt o peppar.)
/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com
Gårdagens kvällsmat blev knäckebrödsmackor med skivade sojaost och hyvlade gurka ovanpå samt söderte, då jag åt en ordenligt sen och mättande lunch nämlien TrevorS "fiskbullar"
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Idag har jag ätit pupusa. en mycket god salvadoriensk rätt, som är naturligt glutenfri, Anterrabe.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Det låter spännande. Skulle kunna du dela med dig av receptet av den salvadoriensk rätten kelfwing?
Vänliga hälsningar Stephan
javisst.
Köp majsmjöl i en invandraraffär. Andra ingredienser om du behöver salt, vatten, kokta kidneybönor, riven ost (om man är vegan, får man ta någon veganvariant), vitlök och lök samt tid och tålamod. f Smedhänder skadar inte heller.
Man börjar med att göra fyllningen
Fyllningen (kan vara olika men denna var den jag gjorde): Hacka lök och vitlök. Fräs i oljan. Häll i kokta kidneybönorna med vatten och allt. Låt koka upp. Låt det mesta av vattnet avdunsta/få en krämig konsistens. Mosa/mixa bönorna.
Pupusorna:
Man börjar med att koka upp vatten i en kastrull. Ta av när det är varmt. Häll majsmjölet i en bunke, krydda med rejält med salt. Blanda ihop. Häll i vattnet lite taget och gör till en smet/deg. Smeten ska vara nästan för torr och nästan inte gå arbeta med. Ta handflatefull deg, rulla ihop till en boll, platta ut igen, tryck en urgröpning, fyll med cirka 1 msk bönor och riven ost. rulla ihop till en boll och platta ut igen. OBS! Denna del kräver en del övning plus att man fått tag i ett bra majsmjöl för att fungera bra.
Låt puposorna vila medan du gör färdigt hela degen på samma sätt, gärna under hannduk. Så fort alla är klara. hettar du upp olja (rejält med olja, det är nästan fritering vi talar om) i en stekpanna. Lägg i oljan tills de är gyllenbruna och osten är vit, vänd på dem, och ta upp när de är gyllenbruna på andra sidan.
Servera genast. Traditonellt tillbehör är varm tomatsås och curtido (inlagd vitkål med grönsaker och chili, brukar finnas en rysk variant av det i de flesta större matvaruaffärer) och så traditonelt så dricker man kaffe till.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
kelfwing! Tack underbara du som tänkte på mig
Detta ska absolut testas, det låter hur gott som helst. Vet du, i fredags pratade jag just på en annan sajt om hur gärna jag vill kunna göra något pirogliknande, eftersom det är lite svårt att få dem att hålla ihop, glutenfria. Nu har jag en variant som ska funka i alla fall
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Anterrabe, som jag förstått det så bor du i Gbg, men har du vägarna förbi Stockholm någon, rekommenderar att du gör ett besök på saluhallarna på Hötorget. Längst in finns en affär (spanskorienerad) som säljer rena och färdiga majstortillas (alltså äkta, vara, och bara majs, salt och vatten som ingredienser). Köp såna så kan du göra äkta och glutenfria torillas/tacos.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Åh bra tips man kanske skall springa in där någon dag! Det finns några där som har helt himelskt goda oliver också :)
Fast har himla svårt att gå förbi deras köttdisk *rysningar*..
I want to be like the patronsaint of reality.
Hjärtlig tack kelfwing för receptet. Det ska jag testa!
Vänliga hälsningar Stephan
#38 Åh, super Tack så mycket! Är från sthlm från början, och har mor och far där. När jag fortfarande bodde kvar var jag ofta i hötrogshallarna, den saluhallen slår det mesta, i alla fall i mysighet . Tror jag vet vilken butik du menar. Detta ska absolut kommas ihåg, och informera mamma om (hon är lika illa däran som jag)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Här blev det två potatis och i olja stekta smörsoppar.
Vänliga hälsningar Stephan
åh, vad gott med smörsopp!
Jag åt pasta med tomatsås och kikärter
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Idag blev det stekta kantareller och tegelsopp med potatis, rågsurdegsbröd och lite ost till
Vänliga hälsningar Stephan
Har gjort massa seitan från www.vardagsmatad.se och sen har jag väldigt mycket zucchini, äpplen, bönor och kryddor kvar i trädgården. Blev seitanbiffar med ratatouille på zucchini, äpplen, bönor och kryddor :) gott med frukt i mat.
Visst är det gott med frukt, särskillt äpple och nektarin tycker jag. Det blir en fräch brytning.
Här blev det linscurry med fem sorters linser och garam masala igår. Ris och papadums till. Idag är jag sugen på en favorit i repris
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
ja nektarin är jättegott i mat, haft i sallader och risotto med bra resultat.
Hittade strävsoppar idag så till middag blir det seitan,. stekt svamp, mangoldstuvning och kokta rödbetor, witlöksstekt zucchini och morotssallad, allt från trädgården utom svampen som jag hittade i stallet och seitanen såklart ;)
Det låter jättegott!
Jag vet inte riktigt vad vi ska ha, blev supersugen på Pizza, när jag såg TrevorS' chilipizza. Vi får se. Olivpizza med lök ligger riktigt bra till nu.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Här blev det smörstekta karljohan och dinelsurdegsbröd till.
Vänliga hälsningar Stephan
Åh, smörstekta karl Johansvampar! DET är gott!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Ja, det är det absolut. Jag hittar just nu varje dag några av de
Vänliga hälsningar Stephan
LYX! Jag bröt foten så skogspromenader har inte funkat för mig Men jag ska nog skicka ut maken på en svamptur i eftermiddag. Själv får jag vara hemma och passa fot och öronsjuk dotter.
Vad det blir till middag vet jag inte än, men något med svamp vore trevligt!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Smörgåsar med ost och gurka. Och en skål med vita bönor i tomatsås (mums!)
/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com
Det blev linscurry med ris, majschips fefferoni, sockerärter, och syrliga äpplen (tror det är transperant blanche) till.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Resterfrånigår
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Veg lasange med hackadspenat, tomatsås och keso.
MUMS!
═══════════════════ ೋღ☃ღೋ ════════════════════
FrökenFrisk
═══════════════════ ೋღ☃ღೋ ════════════════════
Ingen matlust alls, grönsaksbuljong med glasnudlar.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Här blev det glasnudlar med stensoppar.
Vänliga hälsningar Stephan
Tomatsoppa med pasta och majs i + knäckebröd med ost + "fruktsallad" bestående av Äpple, Apelsin och Björnbär + Nyponsoppa
Pasta med gräddig tomatsås med oliver, champinjoner och rödlök.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Potatisbullar med lingonsylt,
"fruktsallad" bestående av apelsin, äpple, päron och björnbär toppat med lite honung.
Apelsinsaft & blåbärssoppa :)
mm, potatisbullar!
Vi åt tomatsoppa, med rödvin och lagerblad. Linser i och pasta till.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Dagens middag igår blev Subway :)
Veggi Patty, halv, fulkorn, ingen ost! Toastad, sallad, gurka och jalapenos. Southwest och vitlöksdressing, samt salt och peppar.
Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!
Är det någon som vet om osten på Subway är okej för ovo-laktovegetarianer att äta?
Idag prövade jag ett nytt recept; Färsk pasta med kantareller och grapefrukt. Mitt omdöme: Riktigt gott om man blandar alla smakerna på tallriken på samma gaffel och tillhörande sås. Men är du en sådan som äter en sak i taget, eller det blir lite olika kombo varje gång gaffeln går till munen, rekommenderar jag att spara grapefrukten till efterrätt. Plommonen passar dock som det är (då var mina något omogna, är det riktigt söta och mogna, kan jag tänka mig att det blir för lite sött). Men pröva dig fram, alla smaklökar är olika. Ledsen, Anterrabe, tänkte inte på dig denna gång ;) Men jag har ett recept på naturlig glutenfri lasagne (mexikansk lasagne) som jag tänkte lägga upp här vid tillfälle. Här är bilden från sidan ica.se, därifrån jag fått receptet. Jag smaksatte dock pastan med timjan och använde pastasorten papardelle.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Vårrullar med nudlar + kinesisk soja, romansallad, gurka & tomat :)
kelfwing: Men du behöver väl inte bara dela med dig av mat som jag tål?! Det ser hur som helst ljuvligt ut. Och det finns goda nudlar och god pasta som jag kan ta.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Anterabae: Klart att jag inte bara behöver dela med mig av saker du tål, och jag vet att det finns glutenfri pasta. Men du sa om nåt jag postade att det var kul att nån tänkte på dig och en smiley tilbaka. Så detta var en blinkning, tillbaks, som du verkar ha förstått.
Men jag råkar ha lite naturliga glutenfri recept ( då maken är från ett land där man i stort inte använder vetemjöl i matlagningen. Jag skriver det mexikanska lasagnerecpetet, det är inte veganskt (och egentligen inte ens vegetariskt då jjag lagar till min man som är allätare), det borde dock bli supergott vegetariskt också. Har dock inte hunnat testa än Det var väl det du vill egentligne ;)
Det krävs dock att pengar i portmonänen och gott om tid när det ska lagas, det tar några timmar, men å andra sidan räcker och håller det i ca en vecka.
Mexikans lasagne
Man behöver:
gott om tid
mjuka tortillas (glutenintorlenat köper de rena majsvarianter som jag berättat om innan, lasagnen har dock då svårare att hålla ihop), hur många beror på hur stor och hög just din ugnsform
mogen avokado och/eller köpt guamoledip
1 pkt tomatsås
1 grön paprika
ca 1 kg färska tomater (kan ersättas med 1 pkt krossade tomater men det blir godare med färska.
1 pkt krossade tomater (ersätter du de färska tomaterna blir de alltså 2 pkt krossade tomater)
1- 2 burkar kidneybönor
1 kruka färsk koriander (om man inte tycker om koriander eller vill "försvenska" rätten så kan man använa färsk körvel)
din favoritvegofärs
för laktoovovegetarianer: 1 stort pkt (alltså 5 dl paket) creme fracieh
för veganerna: motsvarande mängd av din favoritvegan sour-cream som fungerar i ugn.
olja
lök
vitlök
riven ost
1. Klyfta tomaterna. Lägg ie n kastrull med lite vatten (vaten är bara till för att de inte ska brännas vid. Koka tills sönderfaller på svag värme. Är tomaterna ovanligt hårda och inte vill söndefalla så använder d u mixern. När du fått en tomatsås ställer den sidan. Den ska vara till ett av lagern i lasagnen.
2. Bryn lök,vitlök och paprika. Tillsätt färsen och bryn den också. . Tillsätt tomaterna. Låt sjuda tills tomatenra sjunkit in färsen, typ bolognese. PÅ slutet tillsäter du också koriandern. Givetvis saltar du och pepprar du också. Ställ åt sidan. Detta blir ett annat lager i lasagnen.
3. Häll olja i en kastrulla. Bryn vitlök och lök i kastrullen. Häll bönorna (med vatten och allt) i en kastrull. Koka på medelstark värme tills det kokar. Salta rejält på stora de är.. Låt koka på medelstark värme tills bönorna fått en simmig konsistens (typ bröna bönor). Ta fram mixerna och purea bönorna. Sätt på tillbaka på spisen på låg -medelstark värme några mintur tills de fått mer smak och typ tartexkonsistens. Ställl åt sidan.
4. Koka upp tomatkrossen hastigt och lägg i koriander här också. För den ambiösa: Så börjar man här också med lök, vitlök och grön paprika.
5. Nu är dags att sätta ugnen på 200 grader för nu har vi alla lagren och ska bygga lasagnen.
6. Lägg lite av de krossade tomaterna (från punkt 4) på botten av lasagen. Nu ska vi lägga lasagneplattorna, dvs tortilla, du lägger så många som täcker just din form, men innan du lägger in dem, så doppar du dem i den varma tomatsåsen, på sätt så blir de inte hårda och får mer smak. ( Om du anvädner ren majssorten,s å kan det vara lättare att se till att man hela tiden brer tomatsås på "plattorna" och avslutar varje lager med tomatsås.) Nu ska vi göra det första lagret, puntk 7 - 12
7. Ber nu på en del av bönorna, bre på bönorna så de täcker plattorna.
8. bre nu på den del av färsen
9. lägg på lite av tomatsåsen (den du gjorde av färska tomater)
10 Bre nu på lite av avokadon (använder du bara avoakdo och tål chili, blanda avokadon med det och lite citronuice för bättre hållbarhet) eller guamoledippen
11. Bre på lite av cremefraciens.
12. Strö över riven ost
Nu har du gjort det första lagret. Lägg på torillabröd doppade i tomatås.
13. Repetera punkt 7 - 13 tills alla ingredienser är slut (tortilalbröden behöver inte ta slut) eller någon eller flera av dem inte räcker till något mer lager.
14. Obs, de sista tortillabröden täcks med tomatsås, cremefraiche och riven ost.
Smaklig spis!
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Jajjemen, det var just det jag fiskade efter!
Tack så hemskans mycket!! Kan du inte lägga detta recept som en egen tråd, så den går att bokmärka och lätt hitta tillbaka till? (givetvis kan jag det också, men det är roligare om receptmakaren står för inlägget)
Detta ska vi bjuda mammi och pappi på nu när jag åker upp och hälsar på!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Ok, jag gör det till egen tråd. Men det får bli imorgon. Skulle bara kika in inna jag gick till kojs och blev sittande här en bra stund och nu är jag trött.
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Bakade pizza igår :) blev med tomat, paprika, jalapenos, champinjoner och ost med veg. Löpe ;)
Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!
Jetamine; vad gott! Jag gjorde med pizza men med lök, bladspenat, fetaost och mozzarella… Mycket gott!
#72 Jaa, blev massa gott! Värt allt slit haha ^^
Idag får det bli rester sen igår.
Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!
Anterrabae :Nu ligger mexikanska lasagne som egen tråd under receptrubriken: varmrätter. Var kanske tur att du bad mig lägga upp din egen tråd, såg nämligen nu att jag glömde skriva att lasagnen skulle sättas in i ugnen i_ receptet.. Kanske en självklarhet för vana matlagare (då jag dock hade skrivit att ugnen skulle sättas på men kan vara förvirrande att utesluta för ovana antar jag.
Vore roligt att höra en rapport om vad mammi och pappi tyckte om lasagnen?
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Idag blev det vitkål, broccoli och vitlöksröra med snabbmakaroner.
_No way! Yes way!
Hemgjorda vårrullar!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Idag blev det avocadosoppa och till det fullkornsbaguette. Det var premiär för avocadosoppa här hemma men det kommer definitivt dyka upp fler gånger, fantastiskt gott! :D
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
Idag blev det taco-kväl, dagen till ära!
Internationella vegandagen idag!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
hejhej, jag tittar in hör ibland för att få nya tips på mat- tusen tack för det.
Får man fråga om tips på hur ni gör era olika biffar? Tex morotsbiffar, broccolibiffar och jordnötsbiffar? Brukar sällan lyckas bra med biffar, endast en sort som jag kan rekommendera:
zuccinibiffar med fetaost och bladpersilja. River zuccinin o hackar fetaost o persilja, blandar i ägg( så ej för veganer) och mjöl, kryddar med salt,peppar och vitlökskyftor. Stek gyllenbruna i mkt olivolja och låt rinna av på hushållspapper.
Gott till är ris och en kall enkel sås av creme fraiche och vitlök. Och sallad såklart!
Biffar mixar jag. Jag kör det jag vill göra biff på, morötter till exempel. Tillsätter kryddor, förn eller vad jag nu vill. Binder med potatismjöl eller majsstärkelse och ev lite vatten/havregrädde. Smeten ska hänga ihop och inte smula eller rinna. Klickar ut i fettad stekpanna och steker på medeltemp till fin färg och att de känns klara.
Idag har jag ätit falafel! mums
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Igår blev det rotfrukter i ugn med en god sås till. Vart lite potatis (väldigt lite potatis upptäckte jag när jag väl började käka), morot,palsternacka, paprika och lök. Tror bestämt att jag tryckte i mig en helt gullök på egen hand igår, så otroligt gott med lök som fått vara i ugnen ett litet tag. :)
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
Igår blev det pasta och pastasås med massa gott gojs i :D Blev även dagens lunch :)
Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!
Håller på att göra en typ av banan/jordnötssmör av torkade bananer.
Uppskattar att bli tilltalad "Kalendula" när man svarar mig på inlägg.
"If you kill all my demons, maybe all my angels will die to. If you kill all my angels, my demons will survive"
Soppa med soyafärs, vitkål och glasnudlar.. mm
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Kantraell sugo- för recept gå till mushrom sugo i vegan i fokus och mushrom sugo-diskussionten.
Mycket gott trots att jag modiferade mer än 3 ingredienser efter vad jag hade hemma ( enligt Rachel Ray är det inte längre samma recept om man ändrar mer än 3 ingredienser).
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Först blomkål-potatissoppa. Senare friterade grönsaker med soya-citronsås
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Blev något enkelt. Mexikansk bönröra med majschips, feferoni och jalapenos.
indisk gryta : blomkål, palsternacka, röda linser, zuccini, aubergine, gul lök, purjolök, vitlök, curry, gurkmeja och koriander. Basmatiris till.
Resterfrånigår.. Pastagratäng med blsndsvamp Surkålssallad till.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
ris och wokade grönsaker med sojasås. Gott
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
grönsakssoppa
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade